De meubels, kleuren en accessoires waarmee je jouw huis bekleed zijn niet onbelangrijk: je kijkt er immers heel de dag naar. Van iedere keuze hangt dus een hele hoop af. Een bankstel kan de kamer maken of breken, een tapijt kan net de kers op de taart zijn, maar deze ook net zo hard verzuren. Het internet staat vol met tips en tricks die je adviseren om diep na te denken over kleurenpallets, de juiste muurverven en bijbehorende planten. Maar zodra je al je boeken op kleur hebt gesorteerd, voor iedere bloem een goede vaas hebt en bij iedere geurkaars het kloppende potje, zie je door de bomen het bos niet meer. Over kasten, wandmeubelen en dressoirs dient het hoofd dus ook nog te worden gebroken. Eén ding is zeker: interieur kiezen is verre van makkelijk. 

 

Kleur kiezen 

Een van de beste manieren om toch dat perfecte huisje voor jezelf te creëren is visualisatie. Een goede tip is bijvoorbeeld om van te voren een kleine plattegrond te tekenen op een stukje papier, of, voor de technici, op de computer. Als je alle maten erbij zet, kun je klakkeloos beginnen met plannen. Een andere optie is het maken van een moodboard. Ook dit kan simpelweg op een groot vel papier, of anders zelfs op Pinterest. Door de dingen te verzamelen die jou blij maken en die je bij elkaar vind passen, krijg je al snel een duidelijk idee over welke kleur dat bankstel nu eigenlijk moet zijn. Op diezelfde manier is ook een kleurenpallet een optie. 

 

Naar de meubelzaak

Als moodboards, kleurpallets of plattengronden niets voor je doen, en je nog steeds geen perfecte woonkamer voor ogen hebt, dan is naar de winkel gaan een logische volgende stap. In het echt kan je toch nét iets beter aanvoelen of die leuke luipaard kussentjes wel zacht genoeg zijn. Bezoek verschillende meubelzaken en probeer het allemaal uit. Voordat je het weet zit je met een kop thee op je gloednieuwe bank. 

Top view of hands of a couple protecting their ecologigal house on wooden background. High angle view of hand of man and woman covering house shape. New home, Insurance and security concept.