Goederen vervoeren als bedrijf – 5 tips!

Goederen vervoeren als bedrijf – 5 tips!

Is vervoer een belangrijk onderdeel van jouw bedrijfsproces? Dan is het verstandig om een goed exportplan op te stellen. Hoe kunnen jij en je mensen zo efficiënt mogelijk werken? Welke transportmiddelen zet je in? En hoe zit het met de verzekeringen? 5 tips om goederen te vervoeren als bedrijf.

Goederen vervoeren als bedrijf

Goederen vervoeren als bedrijf kan op verschillende manieren, afhankelijk van de specifieke vereisten. Grote afstanden kunnen over de weg, in de lucht of overzees worden afgelegd. Voor kleine afstanden kun je een heftruck, goederenlift of andere vorm van binnentransport inzetten.

5 transport tips

  1. Werk zo efficiënt mogelijk. Dat klinkt logisch, maar gebeurt in de praktijk nog niet altijd. De goederen moeten zo snel en veilig mogelijk van A naar B. Zorg voor een goede logistieke planning en korte lijnen!

 

  1. Veiligheid staat voorop! Zorg ervoor dat de transportmiddelen die je inzet aan de juiste normen en regels voldoen.

 

  1. Regel de verzekeringen op tijd. Onderweg kan er van alles misgaan. Je producten kunnen bijvoorbeeld zoek of beschadigd raken. Je kunt ervoor kiezen om per zending een verzekering af te sluiten, maar een doorlopende transportverzekering is nog makkelijker.

 

  1. Vervoer nooit meer dan de maximale gedekte verzekeringswaarde. Wist je bijvoorbeeld dat de aansprakelijkheid voor binnenlandse zendingen volgens de AVC-conditie maar €3,40 per kilo dekt? En dat bij buitenlandse zending een maximale aansprakelijkheid van €10,- per kilo geldt? Check dit soort zaken vooraf goed!

 

  1. Kies je logistieke partners zorgvuldig uit. Een ervaren transportbedrijf heeft waarschijnlijk al regelmatig te maken gehad met zaken als: het vervoeren van kostbare en breekbare producten, intercontinentale zendingen en andere zaken waar jij als ondernemer mee te maken kunt krijgen. Tip: lees voordat je een keuze maakt online de klantervaringen van ondernemers die je voorgingen.