De juiste hypotheekvorm uitkiezen doe je zo

23 sep 2021

De juiste hypotheekvorm uitkiezen doe je zo

Ga je een eigen huis kopen dan kom je niet om een hypotheek heen. Er zijn meerdere vormen van hypotheken. Bij een hypotheekadvies in Deventer zal men je alles vertellen over de hypotheekvorm die het beste bij jou past. We zullen de belangrijkste vormen van hypotheken met je bespreken zodat je weet wat je te wachten staat.

Betaal elke maand hetzelfde bedrag
Is jouw inkomen redelijk stabiel en zal dat de komende jaren nog zo blijven, dan is het een goed idee om een zogenaamde annuïteitenhypotheek af te sluiten. Dit is een hypotheek waarbij je elke maand hetzelfde bedrag betaalt gedurende de looptijd van de rentevaste termijn. Een dergelijke hypotheek heeft een maandbedrag wat uit twee delen bestaat. Je hebt de rente die je betaalt en de aflossing. Bij elkaar kom je steeds op hetzelfde uit, maar je betaalt de rente alleen over het openstaande bedrag, Dat betekent dat de verhoudingen binnen dit maandbedrag steeds wat veranderen.

Elke maand een wat lager bedrag
Een andere vorm van hypotheken is de lineaire hypotheek. Je betaalt iedere maand een bedrag wat een fractie lager is dan dat van de maand daarvoor. De terugloop is gelijkmatig gedurende de rentevaste periode. Dit is heel handig wanneer je een terugloop van je inkomen verwacht gedurende de komende jaren. Dat kan doordat je zelf ouder wordt en minder gaat werken of juist doordat er kinderen komen waardoor je minder kan gaan werken.

Betaal alleen de rente nu
Heb je net genoeg inkomen om je hypotheek te kunnen betalen dan kan je jouw hypotheek voor een deel aflossingsvrij afsluiten. Daarbij betaal je dus alleen de rente en de hypotheek zelf wordt verder aan het eind van het traject, bij de verkoop van je huis afgelost. Daarbij moet gezegd worden dat veel huizen ‘onder water’ staan. Dat wil zeggen dat de aankoopprijs hoger lag dan de verkoopprijs. Je mocht dan ook in het verleden je hele hypotheek aflossingsvrij maken, tegenwoordig mag dit nog maar voor een beperkt gedeelte.

tags

Vind de Ideale Woning met een Aankoopmakelaar in Deventer

Jouw Rechten Beschermd door de Arbeidsrecht Advocaat

Hotelinrichting: Maak van Elke Kamer een Thuis voor Gasten

UrbanSofa

Waarom een Urban Sofa Perfect Past in Elk Modern Interieur

Bedrijfsruimte huren in Wageningen: ruimte voor ondernemerssucces