Een draadloze printer is ideaal voor mensen die geen gedoe willen hebben met vervelende draden. Het is een fantastische manier om te printen, omdat u niet langer hoeft te zorgen voor de bedrading tussen de printer en uw computer of smartphone. Er zijn veel verschillende soorten wifi printers op de markt en elk type heeft zijn eigen functies. In dit artikel zal ik uitleggen welke soorten wifi printers er zijn, welke functies ze hebben en waarom je er een zou moeten kopen.

 

Inkjet Printers

 

Inkjet printers zijn zeer populair vanwege hun betaalbare prijs en hoge kwaliteit. Dit type printer maakt gebruik van kleine spuitmondjes om inkt op het papier te spuiten. Inkjet printers zijn geschikt voor tekst en afbeeldingen. Het enige nadeel van inkjet printers is dat de inkt snel op kan raken bij teveel gebruik.

 

Laser Printers

 

Laser printers zijn duurder dan inkjet printers, maar ze zijn zeer geschikt voor hoge volumes en zakelijk gebruik. Zij maken gebruik van toner in plaats van inkt en zijn veel sneller dan inkjet printers. Laser printers zijn gemaakt voor het afdrukken van tekst, maar de nieuwere modellen kunnen ook afbeeldingen afdrukken. Het enige nadeel van laser printers is dat ze veel ruimte innemen vanwege hun grootte.

 

All-in-one Printers

 

All-in-one printers zijn zeer handig als u nog geen printer heeft. Het is namelijk een printer, scanner en kopieerapparaat in één. Ze zijn beschikbaar in inkjet en laser varianten en variëren in prijs. Dit type printer is geschikt voor zowel thuis als op kantoor. Het enige nadeel van deze printer is dat als één onderdeel kapot gaat, alles kapot gaat.

 

Foto Printers

 

Foto printers zijn perfect voor het printen van foto’s. Dit type printer is beschikbaar in inkjet en dye-sublimatie. Inkjet printers zijn de meest populaire soort en bieden een hoge resolutie afdrukken. Dye-sublimatie printers bieden echter de beste kwaliteit afdrukken, maar zijn duurder. De beste toepassing van foto printers is bij het maken van een fotoboek of het afdrukken van fotoprints.

 

Mobiele Printers

 

Mobiele printers zijn een relatief nieuw type printer die ideaal zijn voor onderweg. Deze printers zijn compatibel met smartphones en tablets en zijn ook draagbaar. Ze maken gebruik van wifi, Bluetooth of de cloud. Het voordeel van mobiele printers is dat u niet langer op kantoor of thuis hoeft te zijn om iets te kunnen printen.

 

Conclusie

 

Er zijn veel verschillende soorten wifi printers op de markt en de keuze voor een printer hangt af van wat u met de printer wilt doen. Als u veel afdrukken maakt en deze ook van goede kwaliteit wilt hebben, kies dan voor een laserprinter. Als u thuis foto’s wilt afdrukken, kies dan voor een foto printer. Als u alles in één wilt hebben, kies dan voor een all-in-one printer en als u veel onderweg bent, kies dan voor een mobiele printer. Kies altijd een betrouwbaar merk met goede reviews en u bent verzekerd van kwaliteit.