Als er in jouw tuin voldoende ruimte is, dan is het aanschaffen en laten plaatsen van een blokhut zeker de moeite van het overwegen waard. Want een blokhut zorgt ervoor dat jij meer tijd in je tuin kunt doorbrengen. Of je hem nu wilt gebruiken als kantoor, opslagruimte, hobbyruimte of tuinkamer, een blokhut is gezellig, warm en een beschutte plek om toch buiten te zijn. Twijfel jij nog of een blokhut kopen voor jou een goed idee is – misschien zie je op tegen het onderhoud, of maak je je zorgen over de vergunning – halen de onderstaande 3 voordelen je vast over de streep.

 

Een blokhut bouw je vergunningsvrij

Het is altijd verstandig om dit even na te vragen bij je gemeente, maar in de meeste gevallen kun je een blokhut gewoon vergunningsvrij plaatsen. Er zijn dan enkele regels waaraan je je moet houden. Zo mag bij veel gemeenten het oppervlak niet groter zijn dan 30 vierkante meter en de hoogte niet meer dan 3 meter. Het is vaak ook niet toegestaan om te bouwen als je tuin aan een openbaar gebied grenst of als deze deel uitmaakt van een beschermd stadsgezicht. Maar de meeste blokhutten kunnen dus gewoon probleemloos worden geplaatst, zonder dat je daarvoor een vergunning nodig hebt.

 

Veel onderhoud is niet altijd nodig

Als je bang bent voor de hoeveelheid onderhoud dat een houten blokhut nodig heeft, dan zijn er voldoende manieren waarop je ervoor kunt zorgen dat dat niet het geval is. Kies bijvoorbeeld altijd voor behandeld hout, want dat is al een stuk beter beschermd tegen de weersomstandigheden dan onbehandeld hout. Vraag je specialist ook om de houtsoort, want de ene kan beter tegen vocht dan de ander. En als laatste kun je het hout zelf ook lakken of beitsen, voor nog meer bescherming. Dan hoef je je de komende jaren echt geen zorgen meer te maken over houtrot en bederf. Vraag je specialist om hulp en je kiest gemakkelijk voor de meest onderhoudsvriendelijke optie.

 

Een schitterende extra ruimte

Nadat de blokhut geplaatst is, wil je vast niet meer terug. Je hebt een extra ruimte buiten, om te werken, mensen uit te nodigen, buiten te zitten, te ontspannen of zelfs om te slapen. Een blokhut is gezellig, warm en sfeervol en automatisch een heerlijke plek om tijd door te brengen. Schaf daarom een blokhut aan voor jouw tuin, en je zult er vanaf dat moment vast veel kwalitatieve tijd doorbrengen.