Gemiddelde kosten voor een akoestisch plafondpaneel

Voor de installatie van akoestische panelen, kies je online uit een ruim aanbod aan verschillende mogelijkheden. De afmetingen, absorptiegraad en kwaliteit van deze panelen loopt fel uiteen. De gemiddelde prijs voor een akoestisch paneel voor het plafond varieert dan ook, afhankelijk van een heleboel specificaties. Dit mag je verwachten van de gemiddelde kosten voor een akoestisch plafondpaneel.

Kwaliteit en afmetingen

De prijs voor akoestische plafondpanelen wordt vaak uitgedrukt in de prijs per vierkante meter. Die richtprijs geeft je een idee van de te verwachten kosten voor een akoestische optimalisatie in jouw woning, zaak of kantoor.

Bovendien wil je ook liefst een paneel installeren dat er mooi uitziet. Je kiest voor een kleur die bij je interieur past en een bekleding die er stijlvol uitziet. Boet zeker niet in op de kwaliteit van de materialen om de kosten te drukken.

Absorptiegraad en dikte

Hou bij je keuze voor een akoestisch plafondpaneel zeker rekening met de absorptiegraad en dikte van het paneel. Plafondpanelen met een hoge absorptiegraad geven je sneller resultaat. Je hebt van deze panelen dan ook minder vierkante meter nodig om hetzelfde resultaat te verkrijgen.

Zo zal een akoestisch paneel met een absorptiegraad van 1 AlphaW en een dikte van 4 cm uitstekende resultaten geven met een kleiner paneel. Het is dan ook niet meer dan logisch dat de prijs voor deze panelen iets hoger ligt.

Gemiddelde kosten voor een akoestisch plafondpaneel

Kwalitatieve plafondpanelen met een hoog absorptievolume kosten gemiddeld tussen de €150 en €200 per vierkante meter. Voor die prijs krijg je een mooi afgewerkt akoestisch paneel met een hoge absorptiegraad en stijlvol uitzicht.

Akoestische panelen zijn in verschillende vormen verkrijgbaar. De prijs per vierkante meter is dan ook afhankelijk van de exacte afmetingen en de vorm van het paneel.