Bouwfolie is er te vinden met allerlei verschillende functies en eigenschappen. Op iedere plek in jouw bouwproject kun je dit geweldige materiaal wel gebruiken. Hedendaagse constructies kunnen zelfs niet meer zonder bouwfolie. Wanneer het op de juiste manier gebruikt is, zorgt bouwfolie voor extra isolatie en extra bescherming tegen vocht. Wij leggen je graag uit wat de mogelijkheden allemaal zijn met bouwfolie.

Dampremmende bouwfolie
De meest gebruikte en bekendste bouwfolie is dampremmende bouwfolie. Deze bouwfolie zorgt dat vochtige of warme lucht via het isolatiemateriaal naar binnen kan komen en daar verdampt. Deze folie wordt aan de warme kant van het gebouw aangebracht. Het is erg belangrijk dat deze volledig afgesloten is. Een kleine doorgang is al genoeg voor de warmte of het vocht om binnen te dringen.

Dampopen bouwfolie
Dampopen bouwfolie heeft twee belangrijke eigenschappen. Het zorgt dat vocht binnen de woning via de folie naar buiten kan worden geleid, maar het zorgt dat vocht aan de buitenkant niet naar binnen kan komen. Dampopen folie wordt vooral gebruikt in woningen. Deze folie wordt aan de buitenkant geplaatst.

Dampdoorlatende bouwfolie
Bij dampdoorlatende bouwfolie zorgt de bouwfolie dat water aan de buitenkant niet de woning kan binnendringen, maar dat vocht in de woning wel doorgelaten kan worden. Zo wordt er voorkomen dat er aan de binnenkant condensatie plaatsvindt, wat op den duur voor schimmelvorming kan zorgen. Deze folie wordt aan de koude zijde van een woning geplaatst.

UV-bestendige bouwfolie
UV-bestendige bouwfolie is een specifieke folie die open gevels beschermt tegen zonlicht, vocht en andere weersomstandigheden. Deze folie wordt bijvoorbeeld gebruikt bij woningen die houten constructies aan de buitenkant hebben. Dankzij de folie blijft de woning geïsoleerd. Op deze plekken is het belangrijk om UV-bestendige bouwfolie te gebruiken aangezien deze folie niet kan verkleuren of versleten kan raken door de UV-straling.

Geluiddempende bouwfolie
Een ander type bouwfolie die we willen benoemen, is geluiddempende folie. Deze folie is specifiek ontwikkeld om de doorgang van geluiden tegen te houden. Dit geldt zowel als geluiden van buiten naar binnen of van binnen naar buiten. Dit is een bouwfolie die vooral in drukke steden of grote appartementencomplexen gebruikt wordt. Dankzij het isolerende kenmerk hebben buren geen last van geluidsoverlast. Ben jij benieuwd wat voor bouwfolie het beste is voor jouw bouwproject? Dan informeert Morgo FolieTechniek je graag over de beste oplossingen.