Ziekte kan een flinke doorn in het oog zijn van ieder bedrijf. Met name in een pandemie is het soms moeilijk om zowel een effectief en productieve bedrijfsvoering te handhaven, terwijl je tegelijkertijd de gezondheid van iedere werknemer in de gaten houden moet. Werknemers vallen soms dan ook uit voor onbepaalde tijd. Als dit gebeurt dan dient er een plan te komen om ze zo snel mogelijk weer aan het werk te hebben. Om dit proces zo zorgvuldig en effectief mogelijk te laten zijn, huren bedrijven vaak een bedrijfsarts in. Deze voorziet de werkvloer, en de zieke werknemers, vervolgens van een nauwkeurige verzuimbegeleiding.

 

Plan van aanpak 

Als je met een zieke collega te kampen hebt, zijn er een aantal zaken die je in acht moet nemen. Zo is er natuurlijk de oorzaak van de ziekte, de re-integratie zelf, en het voorkomen van verdere ziektes in de toekomst. Bij ieder stage kan een bedrijfsarts je van dienst zijn. Er kan bijvoorbeeld onderzoek worden gedaan naar de kritiekpunten binnen bedrijfsvoering. Daarbij worden werknemers die al ziek zijn begeleid in hun herstel, en geholpen in manieren om ziekte uit de weg te gaan. Ook zijn er bedrijfsartsen die workshops geven over gezondheid en arbeid. Door je bedrijf te voorzien van een stuk meer kennis omtrent gezondheid, kun je voortaan de werkgelegenheden goed en wel voortzetten. 

 

Gemotiveerd aan de slag 

Door middel van een samenwerking met een bedrijfsarts wordt het bedrijf waar voor de arts werkt een stuk productiever. De arts motiveert werknemers die te kampen hebben met klachten niet alleen te herstellen, maar zorgt er ook voor dat werknemers beter in de gaten hebben hoe om te gaan met hun eigen gezondheid. Op deze manier heb je spoedig een bedrijf waarin iedereen gezond aan de slag kan. In tegenstelling tot de concurrentie, wordt je zo een stuk sneller en productiever.