Introduction

Je hebt dus besloten een nieuwe keuken te kopen. Dat is geweldig! Je zult het geweldig vinden! Maar voordat u gaat shoppen, moet u een aantal dingen weten over het budgetteren van uw droomkeuken:

Sectie: Zoek uit hoeveel je in de eerste plaats te besteden hebt.

Voordat u zelfs beginnen na te denken over wat voor soort keuken die u wilt, erachter te komen hoeveel geld je hebt om te besteden. Dit is de eerste stap in het creëren van een budget voor uw nieuwe keuken en zal helpen bepalen wat voor soort opties voor u beschikbaar zijn.

 • Bepaal hoeveel geld heb ik nodig voor mijn aanbetaling?
 • Wat is het maximale bedrag dat ik kan veroorloven om te betalen in de rente? Met andere woorden, hoeveel kan ik lenen zonder een te hoge rente te betalen?

Sectie: Weet wat je nodig hebt, en wat je niet nodig hebt.

 • Weet wat je nodig hebt, en wat niet.
 • Als je het niet weet, vraag iemand die het wel weet.
 • Als je niet zeker bent, onderzoek het!

Sectie: Krijg de juiste afmetingen.

Als je eenmaal een budget hebt bepaald, is het tijd om uit te zoeken hoeveel ruimte je hebt. De keuken is een van de belangrijkste kamers in uw huis en moet de juiste afmetingen hebben voor het beoogde doel. Als er niet genoeg ruimte is voor al uw apparatuur en meubels, dan is het tijd om downsizing of verhuizen naar een nieuw huis helemaal te overwegen.

Meet het gebied waar uw kasten zal gaan en zorg ervoor dat het past binnen die afmetingen voordat het kopen van alle kasten op alle! U zult ook willen overwegen of er geen obstakels zijn die de toegang vanaf één kant van de kamer blokkeren (zoals een andere muur), zodat mensen zich gemakkelijk kunnen verplaatsen bij het bereiden van maaltijden of het opruimen erna.

Sectie: Houd rekening met apparaten.

Observeer apparaten.

Terwijl het belangrijk is om te observeren hoe mensen de keuken gebruiken, moet je ook noteren wat voor apparaten ze daar hebben en waar ze bewaard worden. Als iemand bijvoorbeeld een magnetron op zijn aanrecht heeft met magneten om pannen aan op te hangen, kan dat een aanwijzing zijn dat hij graag kookt, maar niet veel ruimte heeft in zijn keukenkastjes of laden. Als dit iets lijkt wat u ook zou willen (dat is het ook!), overweeg dan om een soortgelijk apparaat voor uzelf aan te schaffen bij de aanschaf van nieuwe apparatuur; anders kunt u overwegen er een te kopen met meer opbergmogelijkheden!

Sectie: Kijk naar financieringsmogelijkheden.

 • Kijk naar financieringsmogelijkheden.
 • Overweeg alle verschillende kredietverstrekkers die leningen voor woningverbeteringen aanbieden, en bekijk hun tarieven, voorwaarden en aanbetalingsvereisten. Doe wat onderzoek naar elk van hen, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen over welke geldschieter geschikt is voor uw situatie.
 • Zorg ervoor dat u de kleine lettertjes van elke leningsovereenkomst leest voordat u deze ondertekent; zo weet u zeker dat u volledig begrijpt wat een lening inhoudt en welke verplichtingen u aangaat als onderdeel van het proces.

Sectie: Zorg voor uw bestaande keuken terwijl u plannen maakt voor de nieuwe.

 • Zorg voor uw bestaande keuken terwijl u plannen maakt voor de nieuwe.
 • Houd het schoon en in goede staat
 • Zorg ervoor dat alles naar behoren werkt.
 • Als u het zich niet kunt veroorloven iets te repareren, gebruik het dan niet totdat u dat wel kunt.
 • Als je iets moet vervangen, doe dat dan ook.

Sectie: Haal stalen of maak een uitstapje naar de winkel voordat u iets blijvends koopt.

U kunt niet zeggen of iets er goed uitziet in uw huis zonder het persoonlijk te zien.

Als u bijvoorbeeld een nieuw aanrechtblad koopt, bezoek dan de winkel en ervaar hoe het product eruitziet. U zult kunnen zien of de kleur bij uw kasten of muurkleur past en of het comfortabel aanvoelt aan uw handen bij het gebruik van keukengerei. Vraag zo mogelijk om monsters, zodat u verschillende texturen kunt uitproberen voordat u onomkeerbare beslissingen neemt!

Een keuken kopen kan met wat vooruitdenken en voorbereiding

Er zijn veel dingen om over na te denken bij het kopen van een keuken. Voordat u begint te kijken, is het goed om een budget in gedachten te hebben en een idee van wat voor soort functies die u wilt. Hier zijn enkele vragen om jezelf te vragen:

 • Hoeveel kan ik me veroorloven?
 • Wat ben ik bereid te besteden aan werkbladen of kasten? Hoe zit het met apparatuur? Wil ik graniet of marmer voor mijn werkbladen, of zou laminaat prima zijn voor mij (en hoeveel zal een van beide kosten)? Als ik het geluk heb om zowel massief houten als laminaatkasten te hebben, hoeveel gaat dat dan kosten? En dan is er altijd nog de koelkast – die waarschijnlijk energiezuinig moet zijn indien mogelijk – en het bijbehorende vriesgedeelte…ahem…sorry…ik liet me meeslepen daar ….

Conclusion

Als u klaar bent om een keuken te verbouwen, hopen we dat deze gids heeft u een aantal nuttige informatie. Het is belangrijk om in gedachten te houden dat er veel verschillende manieren om het project te benaderen en nog meer opties als het gaat om winkelen. Wij weten uit ervaring dat als je een duidelijk idee van wat je wilt uit uw nieuwe ruimte – en hoeveel geld beschikbaar is – dan is het hele proces zal veel vlotter gaan!