Lokale SEO is essentieel om je bedrijf te laten groeien, omdat het je in staat stelt potentiële klanten te bereiken die zich in de buurt van je fysieke locatie bevinden. Met een goed doordachte lokale SEO-strategie kun je jezelf profileren als het lokale bedrijf dat je moet hebben en je zichtbaarheid in de omgeving vergroten. Hier zijn een aantal effectieve lokale SEO-strategieën en -technieken die je kunt implementeren om de zichtbaarheid van je bedrijf te vergroten.

Maak gebruik van Google Mijn Bedrijf

Google Mijn Bedrijf is een gratis tool waarmee bedrijven hun online aanwezigheid kunnen beheren via de zoekresultaten van Google en op Google Maps. Het helpt klanten in contact te komen met uw bedrijf door actuele informatie te verstrekken, zoals openingstijden, contactgegevens, afbeeldingen en meer. Door uw Google Mijn Bedrijf-vermelding te claimen en te optimaliseren, kan uw bedrijf zich onderscheiden van de concurrentie op de resultatenpagina’s van zoekmachines (SERP’s).

Maak lokale inhoud met geotags en vermeldingen

Het maken van inhoud die specifiek gericht is op een lokaal publiek is een effectieve manier om verkeer naar uw website te leiden en de zichtbaarheid voor lokale zoekopdrachten te vergroten. Om de impact van deze inhoud te maximaliseren, moet je geotags – zoals plaats- of buurtnamen – in de tekst opnemen. Daarnaast helpt het toevoegen van citaten – zoals links van andere gezaghebbende bronnen – zoekmachines meer context te geven over waar je bedrijf is gevestigd en wat voor soort diensten het aanbiedt.

Optimaliseer uw website voor lokale zoektermen

Wanneer je je website optimaliseert voor lokale SEO, is het belangrijk om relevante zoekwoorden te gebruiken in titels, beschrijvingen, koppen en inhoud. Zorg ervoor dat je termen opneemt die te maken hebben met locatie, zoals steden of buurten, zodat wanneer iemand op die termen zoekt, ze naar je site worden geleid. Maak bovendien aparte webpagina’s voor elke locatie als je meerdere vestigingen hebt in verschillende regio’s of steden, zodat klanten gemakkelijk de dichtstbijzijnde vestiging kunnen vinden.

Maak gebruik van sociale mediaplatforms

Sociale mediaplatforms bieden een andere manier voor bedrijven om zichzelf lokaal te promoten. Je kunt accounts aanmaken die specifiek zijn voor elk filiaal of elke regio waar je actief bent, zodat klanten rechtstreeks met hen in contact kunnen treden op sociale mediaplatforms zoals Facebook, Instagram of Twitter. Moedig mensen in de buurt aan om deze accounts te volgen door prikkels aan te bieden zoals kortingen of exclusieve aanbiedingen die speciaal zijn afgestemd op de lokale bevolking. Daarnaast moet je geotags gebruiken wanneer je berichten plaatst op sociale mediaplatforms, zodat potentiële klanten die misschien niet bekend zijn met je merk je gemakkelijk kunnen vinden via zoekfuncties op deze netwerken.

Wees actief in lokale gemeenschappen

Maak niet alleen gebruik van sociale medianetwerken, maar doe ook uw voordeel met lokale gemeenschappen zoals prikborden of forums waar mensen discussiëren over onderwerpen die verband houden met hun gemeenschap of stad. Neem deel aan gesprekken die relevant zijn voor uw branche en word een actief lid van deze gemeenschappen door vragen te beantwoorden en waar mogelijk nuttig advies te geven. Dit wekt niet alleen interesse op in wat je te bieden hebt, maar wekt ook vertrouwen bij de lokale bevolking, waardoor potentiële klanten jouw bedrijf boven andere kunnen verkiezen wanneer ze op zoek zijn naar een specifiek product of een specifieke dienst in de buurt