Is het krap bij je in huis? Heb je bijvoorbeeld aan gezinsuitbreiding gedaan en ben je op zoek naar meer leefruimte, maar is verhuizen geen optie? Dan is het laten plaatsen van een echte dakkapel een welkom alternatief. Er zijn verschillende mogelijkheden voor het plaatsen van een dakkapel in Den Bosch. Als hoofdstad van provincie Noord-Brabant heeft Den Bosch genoeg te bieden. De binnenstad heeft niet alleen genoeg historie en monumenten, er zijn ook leuke restaurants en winkelstraten, plus musea. Kortom: in Den Bosch is het prima vertoeven. Waarom verhuizen als je ook met behulp van een dakkapel woonmeters kan vergroten?

Wat heeft een dakkapel te bieden?
Een dakkapel heeft de Bosschenaar genoeg te bieden. Niet alleen creëer je gemakkelijk meer licht en ruimte in huis, een dakkapel heeft ook vrijwel geen onderhoud nodig. Ben je groot liefhebber van goed uitzicht, dan zit je met een dakkapel goed. Het laten plaatsen van een dakkapel is bovendien een stuk goedkoper dan verhuizen. Kies je voor een professionele partij, dan is de dakkapel in één dag geplaatst. Een kleine investering van tijd en geld kan leiden tot een leven lang plezier. Bovendien vergroot een dakkapel ook de waarde van je woning.

Is er een vergunning nodig?
Het is waar dat je voor het laten plaatsen van een dakkapel een vergunning nodig hebt van gemeente Den Bosch. Gelukkig doet de gemeente hier maar zelden moeilijk over. Bovendien hangt het af van de grootte en het model van de dakkapel, plus de plaats waar je deze laat installeren of je echt een vergunning nodig hebt. Mocht je het lastig vinden een vergunning in te dienen, dan kan een professioneel dakkapel bedrijf je hier ongetwijfeld verder mee helpen. Zo worden de juiste papieren verzameld en het verzoek namens jou ingediend bij de gemeente.

Verschillen dakkapel op maat en prefab
Prefab zijn dakkapellen die voor geproduceerd zijn: deze hebben al een vaste vorm. Ze hoeven alleen nog maar op je woning geplaatst te worden. Een op maat gemaakte dakkapel is, zoals de naam al doet vermoeden, speciaal voor jou op maat gemaakt. Deze dakkapel zal beter aansluiten op jouw persoonlijke situatie, maar daar staat tegenover dat hij duurder zal zijn. Voor een dakkapel op maat schakel je een specialist in die met jouw ideeën en wensen aan de slag gaat. De meeste dakkappellen hebben overigens een ondergrond van kunststof of hout. Hout is goed voor een authentieke woning, terwijl kunststof makkelijk onderhouden wordt.