Tips om een betaalbare badkamer uit te zoeken

Hoe creëer je een luxe badkamer voor een schappelijke prijs, oftewel: een goedkoper badkamer met de look & feel van je eigen thuisspa? Met een klein budget kun je al veel doen! Wist je bijvoorbeeld dat er vaak onnodig hoge kosten in het sanitair gaan zitten? Dat tegelwerk helemaal niet zo duur hoeft te zijn? En dat je ook enorm kunt besparen op voorrijkosten als je kiest voor een specialist in de buurt? We hebben deze en andere tips voor een betaalbare badkamer op een rij gezet.

Besparen op het tegelwerk

Je kunt natuurlijk voor marmer kiezen of voor een zeldzaam natuursteen dat speciaal is ingevlogen uit Italië, maar hiervoor betaal je al gauw enkele duizenden euro’s als je de complete badkamer wilt laten betegelen. Gelukkig zijn er ook andere, goedkopere opties als het om het tegelwerk gaat: keramiek met een natuursteen-look bijvoorbeeld of in hoogglans wit. Je bespaart hiermee al snel één tot enkele tientjes per vierkante meter.

Een betaalbare badkamer met goedkoop sanitair

Naast de wanden en de vloer, gaat het meeste geld in het sanitair voor je nieuwe badkamer zitten. Je kunt tegenwoordig prachtig sanitair kopen voor een laag prijsje. Door het niet los per stuk, maar groot in de kopen bijvoorbeeld. Hierbij kun je denken aan een combinatie van meerdere kranen bij elkaar of een complete set voor je badkamermeubilair. Tip: op showroommodellen scoor je vaak de hoogste korting!

Bespaar voorrijkosten voor je nieuwe badkamer

Onze gouden tips voor een betaalbare badkamer? Kies voor een vakman in de buur!  Hiermee voorkom je dat je onnodig veel voorrijkosten betaalt en dat de reistijd van de werktijd afgaat. Een specialist in de buurt vind je simpel en snel met een Google search naar ‘badkamers + je woonplaats’, ‘badkamers Rijssen’ bijvoorbeeld. Lees voordat je contact opneemt ook altijd eerst goed de reviews die het bedrijf op Google heeft gekregen!