Ga je verhuizen naar Deventer? Dan komt er ongetwijfeld heel veel op je af. Met dit stappenplan weet je zeker dat je geen belangrijke dingen over het hoofd ziet!

Stap 1: Je financiën

De eerste stap is het in kaart brengen van je financiële situatie. Zet al je spaargeld, inkomsten, verzekeringen, schulden en leningen op een rijtje.

Stap 2: Je budget

Zodra je financiën overzichtelijk zijn, kun je een berekening maken van wat je maximaal kunt lenen voor een hypotheek.

Stap 3: De zoektocht

Nu je weet wat je maximale hypotheek is, kun je gericht op zoek gaan naar een huis in Deventer dat binnen jouw budget valt.

Stap 4: De bezichtigingen

Plan altijd meerdere bezichtigingen in. En probeer objectief te blijven. Neem een checklist mee van de zaken waar je op moet letten en wees niet bang om kritisch te zijn.

Stap 5: De onderhandelingen

Heb je je droomhuis in Deventer gevonden? Dan is het tijd om een bod uit te brengen en te onderhandelen. Heb je geen ervaring met onderhandelen? Schakel dan een aankoopmakelaar in.

Stap 6: De bouwkundige keuring

Laat een bouwkundige keuring uitvoeren om te onderzoeken of het huis geen verborgen gebreken heeft. De verkoper mag dan een meldplicht hebben, maar jij als koper hebt een onderzoeksplicht.

Stap 7: De hypotheek

Is je bod geaccepteerd? Een hypotheekadviseur Deventer kan je helpen met het vergelijken van hypotheken en de daarbij horende voorwaarden.

Stap 8: De krabbels

Zodra de hypotheek geregeld is kan het koopcontract worden getekend. Gefeliciteerd, nu kun je echt verhuizen naar Deventer!