Een matras is een van de voorwerpen in huis die de meeste invloed heeft op je dagelijkse en nachtelijke kwaliteit van leven. De aanschaf kan erg stressvol zijn, het is een grote investering. Door de verschillende soorten matrassen, kan het overweldigend zijn om een selectie te maken op basis van comfort, kwaliteit en kosten. Beddenzaak Rijssen geeft je graag advies. Hieronder geven we je een aantal voorbeelden.

Binnenvering

Binnenvering of spiraalmatrassen zijn gemaakt van stalen spoelen die samendrukken als je er gewicht op zet. De vorm, grootte en het aantal spoelen in een matras kan variëren. Betaalbaarheid is één van de belangrijkste redenen waarom dit soort populair is. Echter is een binnenveringsmatras eerder aan vervanging toe dan andere soorten matrassen.

Traagschuim matras

Wanneer je jouw lichaamsgewicht op dit matras drukt, naamt het jouw vorm aan en veert langzaam terug zodra je het gewicht verwijdert. Het is deze extra demping en ondersteuning die traagschuim ideaal maakt voor zijslapers en mensen met pijnlijke aandoeningen die extra zachtheid willen.

Gel matras

Een nadeel van traagschuim is dat het warmte vasthoudt. Omdat het schuim dicht genoeg moet zijn om je lichaam te ondersteunen, beperkt het de luchtstroom, waardoor je temperatuur stijgt.

Gel compenseert de verwarmende effecten van traagschuim. Gedurende de nacht zal de gel de temperatuur van het materiaal eromheen opnemen, het duurt echter veel langer. Het resultaat is dat je koel blijft terwijl je slaapt.

Latex matras

Natuurlijke latex is een bijproduct van het sap van de rubberboom en wordt beschouwd als een meer natuurlijke matras optie. Een latex matras is zacht en biedt dezelfde drukverlaging als andere schuimmatrassen. Het verschil is dat dit matras sneller terug veert waardoor het gevoel van wegzakken wordt verminderd.

Hybride matras

Hybride matrassen worden steeds populairder omdat ze het beste van twee werelden combineren. Je krijgt de steun en veerkracht van een binnenveringsmatras met het comfort en de zachtheid van latex of traagschuim matras. Meestal is er een laag spiraalveren aan de onderkant en één tot drie lagen latex of traagschuim aan de bovenkant.

Polyfoam matras

Er zijn veel verschillende soorten schuim op de markt, en één daarvan is Polyfoam. Het is synthetisch en op petroleumbasis. Het bevat chemicaliën met eng klinkende namen. Als je een schuim matras wilt kopen, zoek dan altijd naar een matras met certificering. Dit zorgt ervoor dat jouw bed vrij is van ozonafbrekende stoffen, chemische vlamvertragers, kwik, lood, zware metalen en formaldehyde.