De keuken is niet alleen een plek waar je elke avond staat om je volgende maaltijd voor te breiden, maar het is ook een plek waar je even tot rust kan komen. Samen met behulp van gespecialiseerde adviseurs van bijvoorbeeld Plafond garant, kunnen al jouw gewenste aspecten voor je keuken worden verwerkt in een persoonlijk plan en creëren zij jouw ideale verlaagd plafond keuken. Hier lees je waarom het plaatsen van een verlaag plafond in jouw keuken een handige manier om je keuken een sfeervolle uitstraling te geven.

Voordelen van een verlaagd plafond

Het hebben van een verlaagd plafond is uitermate geschikt voor je woning om vele redenen. Het originele plafond in jouw keuken kan er lelijk uitziet, doordat er beschadigde houten planken en verschillende leidingen te zien zijn. Met het plaatsen van een verlaagd plafond kan je dit ongewenste beeld van kabels en leidingen verstoppen. Daarnaast is het ook mogelijk om stijlvolle verlichting te laten instaleren in je verlaagde plafond, die voor een knusse sfeer in je keuken zorgen.

Diverse soorten plafonds

Een verlaagd plafond kan op 3 verschillende manieren worden geïnstalleerd.

  • De meest gebruikte manier maakt gebruik van een bevestigingssysteem dat aan je originele plafond wordt bevestigd, waar vervolgens gipsplaten aan worden gemonteerd zodat ze een nieuw plafond creëren.
  • Spanplafonds bestaan uit een groot elastisch doek dat wordt strakgespannen onder het originele plafond.
  • Vrijdragende plafonds worden aan de muren bevestigd en staan dus niet in contact met je originele plafond.

Je eigen knusse keukentje

Het is belangrijk dat je keuken is voorzien van praktisch en prachtig interieur dat in jouw woning past. Het juiste interieur, verlichting en afzuiginstallatie in een verlaagd plafond in jouw keuken zorgt voor een heerlijke sfeer in de keuken waar je je elke dag bevindt.