Met een goede Zakelijke printer kun je effectiever en professioneler te werk gaan. Voor de meeste bedrijven zal dit onmisbaar zijn. Want in de zakelijke sector wordt heel wat uitgeprint. Je ziet daarom ook vaak hele andere machines in een bedrijf staan dan bij een consument thuis. Een zakelijke printer moet dus ook aan veel meer voorwaarden voldoen.

 

Kosten en efficiëntie

Hoe efficiënter een bedrijf draait, des te meer winst wordt er behaald. Dat geldt dus ook voor het inzetten van de juiste printer. Als je steeds lang moet wachten op je afdruk, dan gaat de efficiëntie snel achteruit. Tegelijkertijd moeten de kosten per print natuurlijk ook niet te hoog oplopen. Die worden met name bepaald door de kosten van de inkt. Daarnaast dien je rekening te houden met het reservoir voor het papier. Wanneer een bedrijf veel print, dan gaat er wekelijks heel wat papier doorheen. Het aanvullen van het papier kost iedere keer weer tijd. Een groot reservoir is daarom geen overbodige luxe.

 

De juiste printer voor jouw bedrijf

Kortweg kan er een onderscheid gemaakt worden tussen twee verschillende soorten printers. Dat zijn inktjet printer en laserprinter. Een inktjet printer is in staat om zeer nauwkeurige en gedetailleerde kleurafdrukken te maken. Het nadeel is alleen wel dat elke afdruk relatief veel kost. De cartridges die in deze printer gaan, zijn namelijk behoorlijk duur. Als je veel af moet drukken is het daarom geen gek idee om te kiezen voor een laserprinter. Deze zijn met name geschikt voor het printen van grote hoeveelheden tekst in zwart-wit. Maar er zijn ook exemplaren die kleur af kunnen drukken beschikbaar. Het grootste gedeelte van de afdrukken die op professioneel gebied worden gemaakt zijn echter nog steeds gewoon in zwart-wit. Uiteraard is het belangrijk om het doeleinde van de printer te bepalen. Dat is onder andere afhankelijk van de sector waarin je bedrijf actief is.