Er zijn tegenwoordig ontzettend veel HTML developers te vinden. Voor bedrijven en organisaties kan het interessant zijn om een HTML developer inhuren. Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden als je dit besluit neemt. Zo is het onder andere belangrijk om voor een goede intermediair te kiezen en niet misleid te worden door een CV. Laat je vooral ook niet afschrikken door het uurtarief wat de meeste HTML developers vragen en vraag altijd om een voorbeeldcode. Een aantal tips om een HTML developer in te huren tegen de beste prijzen.

 

Maak de keuze uit meerdere freelancers

Een freelance HTML developer kan je project maken of breken. Daarom is het noodzakelijk om zorgvuldig te werk te gaan als je besluit een developer in te huren. Besteed je de opdracht uit aan een intermediair dan zul je verschillende freelancers voorgesteld krijgen. Het is daarom niet verkeerd om de niveaus van de freelancers met elkaar te vergelijken en te bespreken. Het is daarnaast gebruikelijk dat je de keuze maakt uit diverse freelancers. Net zo als de freelancers ook in gesprek gaan met diverse opdrachtgevers.

 

Laat je niet te snel misleiden door een mooie CV

De ene freelancer heeft een fantastisch CV, terwijl die van een ander maar matig is. Bij het kijken naar CV’s kun je op het volgende letten. Heeft de kandidaat freelancer de juiste opleiding afgerond? Heeft de kandidaat freelancers een kennismatrix in zijn CV staan zonder dat er veel ongewoons in staat? Zijn er te veel gaten in het CV te vinden? Type fouten zijn slordig en let daar dan ook op. En wat is de gemiddelde inhuurperiode van de kandidaat freelancer bij projecten? Als deze kort zijn dan betekent dat hij of zij als eerste weer moest vertrekken.

 

Vraag altijd een voorbeeldcode aan

De niveauverschillen van HTML developers kunnen groot zijn. Een stukje programmeercode geeft snel een goede eerste indruk van de kandidaat freelancer. Daarom kan het nooit geen kwaad om aan de freelancer een voorbeeldcode te vragen. Aan de voorbeeldcode kun je zien op welk niveau de HTML developer zich bevindt. Wil of kan een freelancer geen voorbeeld doorsturen dan kan je daarbij je vraagtekens zetten. Laat dan als alternatief de freelancer een test maken. Een voorbeeldcode geeft veel aan. Is de freelancer bekend met hedendaagse concepten, wordt er door de freelancer hedendaagse oplossingen en functie gebruikt en wordt er netjes en overzichtelijk gewerkt?