Industrieel Design wordt steeds populairder. Regelmatig zie je verschillende accessoires en apparaten terug in gebouwen en zijn mensen zien er ook steeds vaker de voordelen van. Alleen zijn er ook verschillende sectoren die hier veel resultaat aan gaan behalen. Voordat er producten gemaakt worden, moet er wel gekeken worden naar de idee├źn en eisen die je stelt aan de producten. Van hieruit kan er namelijk beter gekeken worden naar de mogelijke vorm. De productiemethode en de materialen moeten hierbij altijd meegenomen worden. Iedere specifieke eis die je stelt, kan bekeken worden voor het eindresultaat.

 

De productontwerpen en de concepten

Bij Industrieel Design gaat het ook altijd om een acceptabele kostprijs. Je wilt namelijk dat je voor een relatief laag bedrag zoveel mogelijk producten in handen krijgt. Tevens moet je naar de logistieke verwerking gaan kijken. Een aantal producten in een verpakking of juist een palletverwerking zijn hier een aantal voorbeelden van. Pas als dit allemaal op papier staat, kan er een productontwerp komen. De best passende vorm wordt verder uitgewerkt en er komen een aantal conceptvoorstellen. Jij hebt uiteindelijk het laatste woord en pas als jij tevreden bent, zal het uiteindelijke productontwerp gemaakt worden voor jouw producten.

 

Van prototype tot uitwerking

Pas bij het uiteindelijke productontwerp zullen de details om de hoek kijken. De materiaalkeuze, afwerking, sterkte en andere eisen worden hierin geplaatst en alles kan ontwikkeld worden. Je ziet dan een prototype in handen om te zien of het geheel naar wens is. De productie zal immers veel tijd in beslag gaan nemen en het kan daarom beter allemaal goed zijn. Zo hoeft er ook maar een keer een nieuwe mal gemaakt te worden en kun je snel genieten van de producten die je in handen krijgt. Industrieel Design zal daarom veel met zich meebrengen.