Duurzaamheid. Het woord komen we overal tegen. Als het gaat om je huis, investeer in zonnepanelen. Als het gaat om afvalscheiding van het kantoor. En hergebruik is nu ook geen woord meer iets met een armoedig karakter. Duurzaamheid moet. Dus ook in een sector als de horeca. Zeker bij horeca waarbij afhalen de norm is.

Duurzaamheid verbeteren, hoeft niet moeilijk te zijn
Duurzaamheid in de horeca verbeteren, is eenvoudiger dan dat de meeste mensen denken. En ook veel leuker en hipper. Zo dronken we vroeger massaal uit plastic rietjes en plastic bekers. Vooral bij voetbalkantines. Dan kreeg je een loeiheet plastic bekertje thee. Soms werd er om die reden nog een bekertje overheen geschoven zodat je de wedstrijd van je kind langs de lijn zonder gevaar van brandwonden kon bekijken. Zonde van al dat plastic..

Karton wordt standaard
Nu is karton de standaard. Kartonnen bekertjes zijn veel prettiger in gebruik. Ook heeft het vaak een gezelligere uitstraling dan zijn plastic voorganger. Maar daarnaast is het vele malen duurzamer dan het gebruik van plastic. Hierom worden naast kartonnen bekers nu ook veel meer kartonnen bordjes gebruikt. De plastic vorken, messen en lepels zijn nu meestal van hout. Dat eet veel lekkerder. Want eerlijk is eerlijk: je krijgt toch altijd een beetje een rot gevoel dat je na het eten je bord, bestek en je beker gewoon weg weggooit. Wetende dat het biologisch afbreekbaar is, maakt het gebruik ervan een stuk prettiger.

Goedkoop, duurzaam en hip
Het leuke van karton is dat de fabrikant er vrij goedkoop zijn eigen logo of tekst op kan laten drukken zoals ze doen bij promotiebeker.nl. Zeker als mensen met je duurzame voor jouw bedrijf ontworpen beker koffie gaan rondlopen dan is het leuk dat andere mensen kunnen zien dat er in de buurt een fijn koffietentje zit. Even de naam googlen en ze hebben je adres. Weer een klant erbij. Zo maak je dat duurzaam ondernemen ook tegelijkertijd reclame maken kan betekenen.

Afhalen is een blijvertje
Sinds de coronapandemie zijn we met z’n allen steeds meer gaan afhalen. Dat zit inmiddels in het systeem van veel mensen. Waarom ergens gaan zitten als je het kan meenemen naar de plek van keuze. Maar dan het liefst wel in een duurzame verpakking. Want ook dat is nu helemaal van deze tijd. Ook de horeca moet zijn duurzame steentje bijdragen. Gelukkig kan dat al heel eenvoudig.