Je huid is je grootste orgaan en moet goed verzorgd worden. Maar wat moet je doen als hij geïrriteerd is? Heb je vaak last van een droge huid, jeukende bultjes, eczeem of andere huidproblemen? Wij hebben 5 tips verzameld die je helpen om weer een frisse en stralende huid te krijgen!

#1 Tomatensap

Dat groente gezond is wist je natuurlijk al, maar elk stuk groente heeft zijn eigen unieke werking op het lichaam. Zo zorgen tomaten voor een betere huid. Onderzoek heeft uitgewezen dat één eetlepel pure tomatensap per dag helpt om acné te verminderen en huidcelbeschadigingen te voorkomen.

#2 Water tegen huidproblemen

Water is overal goed voor, maar met name voor je huid! Het reinigt het lichaam en dus ook de huid. Wie van frisdrank overstapt op water zal misschien eerst wat last van puistjes en onzuiverheden krijgen. Dit is het reinigingsproces, het vuil moet eruit. Wat je ervoor terugkrijgt is een frisse en stralende huid!

#3 Tea tree olie

Wat is tea tree olie? Dit is één van de beste oliën tegen huidproblemen als acné, huiduitslag, infecties, schimmels en wratjes. De olie dringt door de poriën het lichaam in en kan op die manier bij de ontsteking onder de huid komen en deze afvoeren. Tea tree olie trekt snel in, sneller dan andere oliën. Niet handig om te gebruiken als je last hebt van een droge huid!

#4 Mentholpoeder bij huidproblemen

Heb je huidproblemen waarbij je last hebt van jeuk? Dan is het verstandig om ervoor te zorgen dat je altijd mentholpoeder in huis hebt. De menthol werkt verkoelend op de huid en zorgt ervoor dat je minder jeukprikkels voelt. Het is in vrijwel elke drogist verkrijgbaar en een relatief goedkope oplossing tegen je huidproblemen.

#5 Calendulan

Calendulan is het wondermiddeltje dat vele moeders gebruiken op schaafwonden van de kids. Het versnelt het helingsproces van de huid. Op die manier werkt het ook tegen huidproblemen als eczeem en insectenbeten.