Meestal wanneer je bijna klaar bent met dineren en je je voorgerecht en hoofdgerecht al achter de rug hebt, blijft er altijd nog wel een gaatje over voor het nagerecht. Vaak zit je al vol, maar zo’n lekker toetje is moeilijk om te laten schieten. Gelukkig bestaan er veel desserts, van een speciaal kopje koffie tot een uitgebreide sorbet. Heb je je weleens afgevraagd wat de meest populaire nagerechten in Nederland zijn? Deja-Vu restaurant Holten benoemd er in dit artikel 4 voor je.

Aardbeientaart

Rijpe aardbeien, fluweelzachte crème patissière en een boterachtige deegbodem, dat is Tarte aux fraises oftewel de klassieke Franse aardbeientaart. Het is een traditioneel Frans dessert dat zijn oorsprong vindt in de Middeleeuwen en pas in de 16e eeuw werd opgenomen in de haute-cuisine. Voor veel Nederlanders is het de perfecte afsluiter van hun diner na een gezellig avondje buiten de deur en restaurants serveren het hun gasten graag. Niet verwonderlijk, bij wie loopt niet het water in de mond bij deze Franse taart?

Dame Blanche

De dame in het wit of met andere woorden de dame blanche is de naam die wij in Nederland en België gebruiken voor een zoet nagerecht dat bestaat uit vanille ijs, vers geklopte slagroom en warme gesmolten chocolade saus. Het is al heel lang een erg populair nagerecht in Nederland en België, dit zal dan ook niet snel veranderen. Zowel jong als oud doe je een groot plezier met dit heerlijke dessert, het is eenvoudig te bereiden en je vind het dus bij heel veel restaurants op de dessertkaart.

Koffie

Koffiedesserts zijn divers en bovendien erg lekker. Koffie is een aangename manier om een etentje in een restaurant af te sluiten, en de smaak leent zich uitstekend voor een aantal heerlijke nagerechten en zoetigheden. Van zoete kopjes espresso en ijscoupes tot cakes, pudding en variaties op tiramisu. Het is een smaakvolle traktatie na een lunch, brunch, diner of gewoon een zalige verwennerij voor jezelf omdat je het verdient.

Likeur

Likeur toevoegen aan een nagerecht geeft een diepere prikkeling van de zintuigen waardoor het in de smaak valt bij het grote publiek. De simpelste toetjes worden eenvoudig omgetoverd tot een feestelijk dessert wanneer je een scheutje likeur zoals:  rum, champagne, cointreau, amaretto etc toevoegt. Het is een populaire keuze en restaurants twijfelen er ook niet over. Met likeur kunnen ze indrukwekkende toetjes creëren die klanten aangenaam zullen verrassen.