In het westen beginnen we de kracht van essentiële oliën te ontdekken. In andere werelddelen is de geneeskrachtige werking van essentiële oliën al eeuwenlang bekend en worden verschillende oliën gebruikt om mensen te genezen of voor therapeutische doeleinden. Tea Tree olie is zo’n essentiële olie die heel veel geneeskrachtige eigenschappen bevat.

Wat is tea tree olie?

Tea Tree olie is een essentiële olie die wordt gewonnen uit de Melaleuca Alternifolia. Tea Tree olie staat daarom ook wel bekend als Melaleuca olie. Een essentiële olie is essentieel is voor het bestaan van de plant en bevat veel krachtige eigenschappen. De geneeskrachtige werking van Tea Tree olie werd ontdekt door de Aboriginals. Toen kaptein Cook in de 18e eeuw in Australië aan land kwam, lieten de Aboriginals de bemanning zich wassen in een waterbekken waar veel Tea Tree bladeren in lagen. Door de antiseptische werking genazen hun wonden en verdwenen hun huidirritaties die ze tijdens de lange zeereis hadden opgelopen.

Waar kun je tea tree olie voor gebruiken?

Op de vraag wat is Tea Tree olie wil je natuurlijk weten wat je er eigenlijk mee kunt. Tea Tree olie bevat Terpinen-4-ol wat bepaalde bacteriën, schimmels en zelfs virussen doodt. Door deze antibacteriële werking is Tea Tree olie een geweldig middel voor je huid. Je kunt er diverse huidaandoeningen als acne, puistjes, eczeem en psoriasis mee te behandelen. Ook bij wondjes en irritaties kun je baat hebben bij een behandeling met Tea Tree olie.

Tea tree olie alleen uitwendig gebruiken

Tea Tree olie kun je alleen uitwendig gebruiken. Gebruik het absoluut niet inwendig, want het is giftig als je het inneemt. Je kunt het bijvoorbeeld ook gebruiken als middel tegen hoofdluis. Je kunt het gebruiken om het haar van je kind mee te wassen om de luizen te doden of als preventief middel door een druppeltje Tea Tree olie in de kraag van je kind aan te brengen.