Als je op zoek bent naar een server om je website op te laten draaien is het goed om na te denken wat je precies wil. Als je op zoek bent naar goede site snelheid, kwalitatieve verbinding en veiligheid is een dedicated server precies wat je zoekt.

Wat is een dedicated server?

Een dedicated server is een hardware server die enkel en alleen jouw software draait. Je deelt hier niks met anderen zoals bij shared hosting. Omdat jij de server voor jou alleen hebt, beschik jij over de volledige capaciteit van van de processoren, de SSD hardeschijven en het RAM geheugen.

De voordelen om zo een server alleen voor jou te hebben zijn uiteraard talrijk. Denk maar aan de snelheid waarmee je website kan worden geleverd aan gebruikers of aan de veiligheid dat een privé server te bieden heeft.

Een dedicated server staat doorgaans in een datacenter om je te voorzien van de best mogelijke service. Een datacenter is voorzien van grote noodgeneratoren zodat jouw server 24 op 24, 7 op 7 online kan blijven. Zelfs als er stroompannes zijn heeft dit geen invloed op jouw server.

De voordelen van een dedicated server in België

Dat een dedicated server bij Xenius garant staat voor een goede service is zeker. Maar er zijn heel wat voordelen in vergelijking met shared hosting dat het de juiste keuze maken.

De rekenkracht die je ter beschikking hebt is namelijk veel hoger. Omdat de server geen rekening moet houden met andere gebruikers heb jij altijd de volle 100% ter beschikking.

In de andere richting werkt dit ook. Bij shared hosting kan het zijn dat je overlast krijgt van andere gebruikers die te veel rekenkracht in beslag nemen. Dit kan zorgen voor een tragere verbinding. Dit risico heb je niet bij een dedicated server.

Je ziet dus al snel dat een dedicated server een goed idee is als je bijvoorbeeld een webshop of website hebt dat omzet draait.

Koop een dedicated server bij Xenius

Voor de beste webhosting België kan je terecht bij Xenius. Wij bieden je het neusje van de zalm zodat jij zorgeloos kan genieten. Geniet van onze kant-en-klare servers op maat met een besturingssysteem naar jouw keuze. En dat allemaal op eigen bodem.

Ben je op zoek naar meer? Geen probleem. Wij kunnen ook het beheer van je software overnemen. Zo geniet jij van alle rust met een totaal oplossing voor jouw hosting.