Heb je metaal nodig voor een specifiek eindproduct? Dan kun je dit beter laten uitbesteden aan een metaalbewerkingsbedrijf. Dan weet je namelijk zeker dat het eindproduct er goed uit gaat zien. Bovendien zijn metaalbewerkingsbedrijven gebonden aan protocollen en strenge wetgeving. De medewerkers bij een metaalbewerkingsbedrijf hebben dan ook een erkende vakopleiding gedaan en ze zijn voorzien van de juiste certificaten. Bij Metaalbewerking van veen voldoen ze aan die eisen en ze hebben een fijne werkwijze. We bespreken de verschillende stappen om te komen tot een goed eindproduct. 

 

Het begint met een idee
Elk succesvol eindproduct begint met een goed idee. Heb je zelf al wel een concept, maar vind je het idee nog niet praktisch genoeg? Schuif dan aan bij een metaalbewerkingsbedrijf en geef aan wat je precies voor je ziet. Geef ook aan waar je problemen liggen, want de kans is groot dat zij je kunnen helpen met het concretiseren van het idee. Zij maken van je concrete ideeën vervolgens een schets, zodat je er een duidelijker beeld van krijgt.

 

Na het idee komt de ontwerpfase
Is de schets door jou goedgekeurd en is hij bovendien realiseerbaar? Dan begint vervolgens de volgende fase, namelijk de ontwerpfase. In de ontwerpfase wordt het idee verder uitgewerkt door een ervaren designer. Dit wordt meestal met de computer gedaan, want dit is effectief en praktisch. In de ontwerpfase wordt ook het type materiaal bepaald en welke techniek het beste is voor de gehele bewerking. 

 

Het eerste prototype

Is het ontwerp volledig uitgewerkt en is ook duidelijk welke materialen en welke bewerkingstechnieken moeten worden gebruikt? Dan wordt er in de volgende fase een prototype gemaakt. Dit is het proefproduct, zodat je een beeld krijgt van hoe het eindproduct eruit kan zien. Het proefproduct wordt eerst getest bij een doelgroep en vervolgens komt er feedback op.

 

Een uitstekend eindproduct

Door de vakkundige medewerkers wordt goed geluisterd naar de feedback op het prototype. Op basis daarvan wordt een nieuw product gemaakt en dit is vaak het succesvolle eindproduct. Vaak wordt eerst één eindproduct van metaal gemaakt. Zijn alle partijen tevreden over dit eindproduct? Dan kan de grote productie beginnen. 

 

Gratis offerte aanvragen

Vraag altijd eerst een offerte aan, zodat je weet wat je kunt verwachten qua kosten. De meeste metaalbewerkingsbedrijven weten de uiteindelijke kosten goed in te schatten. Vaak geven ze tijdens de productie ook aan of iets duurder of goedkoper is dan verwacht.