Altijd wind mee én veel beter voor het klimaat dan de auto. De E-chopper is een snel, milieuvriendelijk en goedkoop alternatief voor korte ritten. Ideaal als het op de gewone fiets te ver is naar de supermarkt of je werk.

Als je voor de E-chopper kiest in plaats van een normale bromfiets of auto, belast je het milieu 30 keer minder. Een flinke besparing dus. Daarbij is een E-chopper vaak ook nog veel goedkoper in aanschaf en gebruik van een scooter! De E-choppers zijn beschikbaar voor zowel 25 als 45 km per uur.

Tips waar je rekening mee moet houden bij de aanschaf van en E-Chopper.

  • Let bij de aankoop van je E-chopper op hoe ver je met een accu kunt rijden. De accu raakt sneller leeg bij tegenwind, hellingen en koud weer.
  • Laad de accu van de E-chopper het liefst op bij kamertemperatuur en laad de accu steeds helemaal vol. Laden duurt meestal 2 tot 3 uur, afhankelijk van hoe leeg je accu is.
  • Doe je je gebruikte E-chopper weg en kun je hem niet tweedehands verkopen of inruilen? Lever de accu dan apart in zodat hij gerecycled kan worden.’

Milieuvoordelen E-chopper

Een groot voordeel van de E-chopper is dat je geen CO2-uitstoot veroorzaakt of fijnstof uitstoot tijdens het rijden. Daardoor draag je bij aan een beter klimaat en schonere lucht. Vooral in steden is dat nodig. Wel komt er CO2 vrij bij het opwekken van de elektriciteit voor de accu van de E-chopper, maar dat is veel minder dan wat een auto aan CO2-uitstoot veroorzaakt: een E-chopper veroorzaakt bijvoorbeeld maar 3 procent van de CO2-uitstoot van een gemiddelde auto.

Duurzaam rijden is een goede concurrent voor auto

Naast dat een E-chopper natuurlijk makkelijk is om te pakken, leg je er ook makkelijker langere afstanden op af. Op afstanden tot 10 en zelfs 20 kilometer is de E-chopper daarmee een prima alternatief voor de auto. Een ritje naar de supermarkt of de sportvelden gaat vaak even snel, zo niet sneller met een E-chopper. Maar je kunt er ook mee naar je werk. De gemiddelde afstand naar het werk in Nederland is 23 kilometer. Als je minder dan 23 kilometer van je werk woont, kun je met de E-chopper van 25 km/per uur binnen een uur op je werk zijn en met E-chopper van 45km/per uur ben je er nog een stuk sneller! Een ander voordeel is dat je geen last hebt van files en eventuele parkeerproblemen.

Kosten en besparing E-chopper

Een E-chopper kost nieuw tussen de €1800 en 3.000 euro en is daarmee veel goedkoper dan een auto. Ook in gebruik zijn elektrische fietsen veel voordeliger dan de auto omdat je geen dure benzine of parkeerkosten maakt. Je spaart dus al snel honderden euro’s per jaar als je op afstanden tot 10 kilometer de auto kunt laten staan. Doe je de auto helemaal weg en maak je alle ritjes met de E-chopper, dan bespaar je nog meer omdat je dan ook geen autoverzekering en wegenbelasting meer hoeft te betalen.

Hoe ver kom je met een duurzame E-chopper?

De afstand die je met een E-chopper kunt afleggen hangt af van het vermogen van de accu (wattuur). Gemiddeld haal je ongeveer 70 kilometer op een volle accu. Bij de verschillende specificaties zie je duidelijk hoe ver je met een duurzame E-chopper kunt rijden. Ben je overtuigd? dan kun je hier een e-chopper kopen!