Iedereen weet wat een voetbalpoule Eredivisie is, maar in dit artikel gaat het toch even om een niet-zo-standaard voetbalpoule Eredivisie! Het concept van fantasy voetbal bestaat al enorm lang. Dit is een spel waar de deelnemers zich voordoen als eigenaren en algemeen directeuren van virtuele professionele voetbalteams. De deelnemers stellen dan geheel hun eigen team samen. Maar in dit artikel gaat het specifiek om daadwerkelijke spelers en een daadwerkelijke voetbalcompetitie, met een interessante twist.

Battle royale voetbalpoule voor de Eredivisie

Als je normaal gesproken met jouw vrienden of familie een voetbalpoule aanmaakt en daarin jouw team support zit je vast aan hetzelfde team totdat de competitie voorbij is. Maar bij lastmanstandingcompetitie gaat het net even wat anders. Je begint met een aantal deelnemers en speelt door totdat er één persoon overblijft. Stel je denkt dat Ajax wint tegen PSV, en Ajax wint dan ook daadwerkelijk, dan ga je door na de volgende ronde. Maar als PSV in dit geval wint, dan lig je uit de competitie. Op deze manier speelt iedereen door totdat er slechts één iemand overblijft.

Jouw eigen voetbalpoule aanmaken?

Als je interesse hebt om jouw eigen voetbalpoule Eredivisie aan te maken, dan moet je even verder lezen! Het is mogelijk om samen met jouw familie of vrienden deze competitie te starten. Zoals hierboven uitgelegd gaat het om een competitie in een ander format – een Battle Royale format. Je kan jouw familie of vrienden uitnodigen om mee te doen met deze competitie via een linkje die je dan deelt. Zodra iedereen is uitgenodigd kun je de competitie starten.

Hetgeen wat Last Man Standing zo uniek maakt is dat er geen limiet zit aan het aantal spelers, dat je zelf bepaalt vanaf welke speelronde van de Eredivisie jouw voetbalpoule start. En je kan naast browsers ook gebruik maken van de app van Last Man Standing!