K-drama’s worden tegenwoordig steeds populairder binnen Nederland. K-drama staat voor Korean drama, oftewel Koreaanse drama. Squid game gaat over een man die diep in de schulden zit. Hij wordt achtervolgd door geldschieters waaraan hij geld is verschuldigd. Hij had ruim 4 miljoen Won gewonnen tijdens paard races om een deel van zijn schulden af te betalen. Maar later op de dag werd hij berooft door een zakkenroller. In de avond kreeg hij te horen gekregen dat zijn moeder een operatie moest ondergaan die hij niet kon betalen.

Het begin van Squid Game

Zoals omschreven moet de hoofdpersoon, Seong Gi-Hun, gespeeld door Lee Jung-jae, een operatie voor zijn moeder betalen die hij zichzelf niet kan veroorloven. Terwijl hij door de stad wandelt komt hij een man tegen die hem uitnodigt om een kinderspel te spelen. In dit spel moet Seong Gi-Hun een vierkant onderste boven weten te krijgen door er met een ander vierkant op te gooien. Elke keer als dit lukt, krijgt hij 100.000 Won. Nadat hij ruim 10 keer heeft verloren, is hij deze persoon 1.000.000 Won schuldig, maar in plaats van dat hij moet betalen, mag de andere persoon Seong Gi-Hun ook een klap op de wang uitdelen.

Nadat hij thuis komt krijgt hij een bijzonder visitekaartje door de brievenbus binnen met daarop enkel een nummer. Als hij het nummer opbelt krijgt hij enkel de vraag of hij mee wilt doen met Squid Game, hij gaat hiermee akkoord omdat hij zijn schulden moet aflossen.

Wat maakt deze serie zo pakkend?

Nadat Seong Gi-Hun akkoord heeft gegeven om met Squid Game mee te doen, wordt hij opgehaald door een persoon en naar een onbewoond eiland gebracht, hier komt hij samen met 455 andere spelers in een zaal terecht. Hier krijgt hij te horen dat zij kinderspelletjes zoals knikkeren en schipper mag ik overvaren moet spelen om te winnen. Echter worden de spelers vermoord zodra zij “af gaan”, zoals verliezen met knikkeren. Hier waren de spelers zich niet van bewust toen zij besloten om mee te doen.

De regels van Squid Game

Telkens als er een speler af gaat komt er 100 miljoen Won in het spaarpotje terecht die naar de uiteindelijke winnaar gaat. De last man standing heeft dus de mogelijkheid om 45,6 miljard Won te winnen – dit is een flink bedrag van 33 miljoen euro. Omdat iedere deelnemer flink in de schulden zit heeft niemand een keuze om weg te lopen en niet mee te doen.

De personages die je zult leren kennen in Squid Game maakt deze serie zo intrigerend, het zijn echt mensen, geen superhelden. Het zijn mensen met humane problemen, Seong Gi-Hun’s dochter 10 jaar oude dochter gaat bijvoorbeeld binnenkort naar Amerika verhuizen. Een andere deelnemer heeft een hersentumor, enzovoort.

Wij raden dus aan om de razend populaire serie zo snel mogelijk te kijken, voordat iedereen het verhaal zal verklappen! Klik hier om de serie op Netflix te kijken!