‘Waar heb ik dat eerder gezien?’, is niet een reactie die je zou moeten willen als iemand een foto op je website ziet. Toch gebeurt het maar al te vaak dat mensen bij het maken van een website kiezen voor gekochte stockfoto’s.  Vaak gaat het om mooie en / of leuke foto’s met een goede resolutie maar ja, als veel bedrijven dezelfde foto gebruiken dan verliest het een beetje zijn doel. Hoe krijg je dan originele foto’s voor je website?

Zelf doen?
Zelf met je camera op pad is een optie. Ben je een beetje een goede fotograaf dan kun je fotogenieke plekken bezoeken. Zo zijn foto’s van Deventer erg populair. De skyline van Deventer maar ook de kade aan de IJssel of Deventer by night worden vaak op de foto gezet. Maar ook buiten de stad worden veel plaatjes geschoten voor websites en Instagram. De natuur is tenslotte ook vaak heel fotogeniek. Een ondergaande zon. Het strand. De herten bij de waterleidingduinen.

’t blijft een vak
Maar toch blijft fotograferen een vak. Er is natuurlijk een verschil in kunst foto’s die je kunt bewonderen in musea als FOAM in Amsterdam of professionele foto’s voor zakelijke doeleinden. Toch hebben ze de overeenkomst dat fotografie een serieuze tak van sport is. Termen als sluitertijd, diafragma en brandpuntafstand is voor een leek niet te begrijpen maar een professional op gebied van fotografie weet meteen waar je het over hebt.

Beeld is belangrijk
Het is geen geheim dat beeld ontzettend belangrijk is voor websites. Websites met goede foto’s zijn aantrekkelijker voor de gebruiker dan een saaie statische website. Als je wil dat bezoekers wat langer blijven hangen op je website dan is het zaak om voor een aantrekkelijke site te zorgen. Dus ook voor goede en originele foto’s. Maar wat te doen als je dus wél mooie foto’s wil hebben voor je website maar geen zin hebt om een fotografie cursus te volgen om professionele foto’s te leren maken

Je hoeft niet alles zelf te doen
Dan is er gelukkig goed nieuws. Bedrijven als deventerinbeeld.nl bieden originele en professionele foto’s voor je website aan. Je hoeft dus niet zelf op pad met je camera. Al blijft dat natuurlijk altijd wel leuk om te doen. Maar dan vooral voor je eigen persoonlijke Instagram pagina of om af te drukken voor thuis. Voor iets zakelijks als je website wil je natuurlijk meer professionaliteit voor de gebruikte foto’s. Al moeten die natuurlijk wel wat origineler en unieker dan de veel gebruikte stockfoto’s. Dat degradeert een website vaak alleen maar. En dat moet je niet willen.