Je kan kiezen voor elk soort metaal, maar metaal op maat gemaakt, met een leuk ontwerp is veelal iets dat de meeste mensen wensen als het gaat om een product van metaal. Het is erg fijn als voor elk soort metaal een ontwerp naar keuze bestaat of gemaakt kan worden. De consument kan dit vervolgens zelf samenstellen en ontwerpen overleggen. Het overleg gebeurt met een expertteam van metaalbewerkers dat het product en het design uiteindelijk maakt. Het werkt erg goed als dit expert metaalbewerkers zijn met veel ervaring die verschillende designs en ideeën kunnen verwezenlijken. Bij metaal op maat kan je denken aan metaal voor een wand, afzuigkap of voor de auto. Zowel particulieren als zakelijke bedrijven kunnen kiezen voor een uniek ontwerp van metaal bij van Veen metal.

Bewerken van verschillende soorten metalen
Het bewerken van metaal kan bij verschillende soorten en maten gewenst zijn. Zowel bij enkele onderdelen of juist voor erg grote creaties zoals voor gebouwen kan nodig zijn. Het metaal kan ook in verschillende vormen en materialen nodig zijn. Het ene project kan weer RVS nodig hebben en voor het andere kan aluminium de uitkomst zijn. De verschillende soorten metalen leveren op dat een hoge mate van diverse looks mogelijk is, maar hiernaast kan duurzaamheid van het eindproduct voor de particuliere gebruiker een grote rol spelen.

Wanneer je kijkt naar metaalbewerking kan je als particulier kiezen om te brainstormen met de designers en het productieteam van het uiteindelijke product. Zij kunnen verschillende technieken toepassen zoals het solderen, monteren op juist polijsten van het eindproduct. Hierdoor kan voor elke particulier het juiste eindproduct uiteindelijk verwezenlijkt worden dat past bij hun wensen en behoeften. De particulier kan kiezen voor een hoog aantal producten of juiste enkele producten van metaal die eenmalig maar gebruikt gaan worden. De doorlooptijd speelt ook een rol in de keuze. Als het product meerdere malen gemaakt moet gaan worden, dan moet er wellicht voor een bepaald design of materiaal gekozen gaan worden.

De prijs van metaalbewerking
De prijs blijft van belang. Allerlei soorten keuzes tijdens het kiezen van metaal op maat gemaakt kunnen bijdragen aan de kosten van het eindproduct of deze juist verminderen. Natuurlijk zijn moeilijk bewerkbare materialen wat duurder, maar wellicht wel van hogere kwaliteit. Tijdens een brainstormsessie met de designers en het productieteam kan gekozen worden voor een goede prijs/kwaliteitverhouding dat aan de ene kant wel aan de eisen voldoet maar aan de andere kant niet te duur is. Tijdens de brainstormsessie kan ook een offerte gemaakt worden. De brainstormsessie is gratis.