Een geschikte kinderopvang uitzoeken doe je zo!

Een geschikte kinderopvang vinden is niet altijd even gemakkelijk. Vaak is er wel genoeg aanbod in de buurt, maar heb je te weinig achtergrondinformatie. Hoe kun je checken of de leidsters, de andere kinderen, de dagindeling en de pedagogische achtergrond bij jullie past? We hebben een handige stappenplan voor je gemaakt.

1.  Een geschikte kinderopvang in de buurt

Het eerste vinkje op je checklist is de locatie. Een geschikte kinderopvang moet op je route liggen: in de buurt van je woning of het werk. Wie in de drukke ochtendspits (zowel thuis als op de weg) moet omrijden, komt vaak in tijdnood! Je vindt simpel en snel een kinderdagverblijf in de buurt met een Google search naar ‘kinderopvang + je woonplaats’, ‘kinderopvang Amsterdam’ bijvoorbeeld. De zoekmachine toont resultaten op basis van afstand. Check voordat je een opvang op je lijstje zet ook altijd eerst de reviews!

2.  Plan een dagje proefkijken

Heb je een lijstje gemaakt met mogelijkheden in de buurt? Dan kun je contact opnemen met de betreffende dagverblijven en vragen of jouw zoon of dochter een dagje mag komen proefkijken. Hoewel de meeste kids zelf nog te jong zijn om een oordeel te geven, kun je op zo’n dag wel ervaren hoe de klik met de leidsters is en of de pedagogiek aansluit op het ritme en de regels van thuis. De meeste kinderdagverblijven bieden de mogelijkheid om een ochtend of middag te komen proefdraaien.

3.  Leg jullie agenda’s naast elkaar

Een ander punt van aandacht is: de openingstijden. Het is natuurlijk essentieel dat je oppasadres beschikbaar is op de momenten dat jij oppas nodig hebt! Niet elke ouder heeft een negen-tot-vijf-baan, sterker nog: het aantal flexwerkers blijft elk jaar groeien. Veel kinderdagverblijven bieden daarom tegenwoordig ook flexibele openingstijden. Check dit goed voordat je je definitieve keuze maakt.

 

Focus keyword

Een geschikte kinderopvang

 

Meta

Een geschikte kinderopvang vinden is niet altijd makkelijk. Hoe kun je checken welk dagverblijf bij jou past? We hebben een handig stappenplan gemaakt.