Het schilderen van een huis wordt vaak gezien als een grote en uitdagende klus. Veel mensen stellen deze dan ook lang uit of kiezen de goedkoopste mogelijkheid. Schilderwerk is echter een belangrijk onderdeel van de uitstraling van een huis. Het kiezen van de juiste partner is dan ook belangrijker dan je in de eerste plaats denkt. Schildersbedrijf Rensink geeft daarom een aantal tips om de juiste schilderpartner te vinden. 

Weet wanneer het nodig is 

De juiste timing is belangrijk. Door van te voren op de hoogte te zijn binnen welk termijn schilderen nodig is voor je huis of bedrijfspand, kan je voorkomen dat je te onnodig geld uitgeeft aan een schilderbeurt. Meestal is het schilderwerk om de 7 jaar tijd toe aan een nieuwe verflaag. Dit verschilt natuurlijk per pand of per oppervlakte. Veelgebruikte oppervlakten, zullen eerder beschilderd moeten worden. 

Kies voor vakmanschap

Een schilderbeurt is niet goedkoop. Al helemaal niet als het gaat om grote oppervlakten. Toch is het belangrijk om niet zomaar voor het goedkoopste schildersbedrijf te settelen. Een goede schilder partner is van groot belang. Hoe beter de kwaliteit van het schilderwerk, hoe mooier de uitstraling en hoe langer het meegaat.  

Vergelijk verschillende bedrijven 

Het eerste onderzoek naar een goede schilder partner zal voornamelijk op het internet plaatsvinden. Maak hierbij een selectie van bedrijven die je aanspreken en waarbij de prijs-kwaliteitverhouding goed klinkt. Vervolgens is het belangrijk om deze bedrijven persoonlijk te benaderen en hun aanbod op die manier nog eens te vergelijken. 

Kies voor klantvriendelijkheid 

Nadat je verschillende schildersbedrijven hebt vergeleken, wordt de knoop doorgehakt. Belangrijk is dat je kiest voor een partner bij wie je je ook op je gemak voelt. Hoe beter de relatie met het bedrijf, hoe fijner de samenwerking is.

  Luiaard lekker lui