Of het nu een koffiebeker of een T-shirt is, als je ergens je bedrijfslogo op zet wil je natuurlijk wel dat je goed voor de dag komt. Een koffiebeker bedrukken mag dan iets kleins lijken, toch zijn er aantal zaken die je in acht moet nemen voordat je dozen vol bestelt. Bij kartonnen koffiebekers zou je bijvoorbeeld al snel denken dat ze, in tegenstelling tot die van plastic, per definitie goed zijn voor het milieu. Karton is immers toch net als papier? Desondanks zitten er verschillen in soorten coating. Zo is een PLA-coating, ondanks zijn biologische afbreekbaarheid, alsnog een stuk slechter dan een PE-coating, omdat die laatste minder karton vergt. Ook bij koffiebekers zit de duivel dus in de details. 

 

Verschillende maten

Buiten milieuvriendelijkheid, moeten koffiebekers uiteraard ook gewoon geschikt zijn voor het meenemen van de koffie zelf. Omdat er tevens verschillende soorten koffie bestaan, bestaan er ook verschillende soorten bekers. Het is daarom belangrijk dat je van tevoren bepaalt wat voor soort koffie er geschonken gaat worden. Bij de gemiddelde espresso heb je een kleiner kopje nodig dan bij een flinke scheut koffie verkeerd. De maten van koffiebekers beginnen bij een kleine 100cc en kunnen zo groot zijn als 400cc, voor de dorstige. Daartussen zijn ze verkrijgbaar in 150, 180, 200 en 300cc. Het is dus verstandig om even na te gaan wat voor maat je nu nodig hebt. 

 

Enkel- of dubbelwandig

Ten slotte is het vanzelfsprekend ook uitermate belangrijk dat de koffie goed warm blijft. Niets is namelijk erger dan een koud geworden kopje. Als het op hitte aankomt, dan is de beste optie die je kiezen kan een dubbelwandige koffiebeker. Door de twee lagen karton in de koffiebeker isoleert deze beter dan een beker die enkelwandig is. Die laatste is op zijn beurt dan weer wel minder behoevend in materiaal, en daarmee goedkoper. 

logo lekkerlui.nl - luiaard